Коледната трапеза за четиричленно семейство в Кипър излиза 178 евро, показва

...
Коледната трапеза за четиричленно семейство в Кипър излиза 178 евро, показва
Коментари Харесай

178 евро за коледна трапеза на 4-членно семейство в Кипър

Коледната софра за четиричленно семейство в Кипър излиза 178 евро, показва изследване на цените на обичайните за празника храни и питиета, направено от тамошната Асоциация на потребителите. Най-осезаемо – с до 25%, е поскъпнало месото.

За богат празничен обяд четиричленно семейство в столицата Никозия ще похарчи 166 евро, а в Пафос – 178 евро, като за шестчленно семейство сумата доближава 255 евро.

Цената на по-икономичен вид на трапезата е към 95 евро.

Четиричленна фамилия с ниски приходи може да си направи празника с лимитирано, непретенциозно меню за 24 евро.

Сметките са от изследването на кипърската Асоциация на потребителите, обхванало коледни артикули за последните 10 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Цените на храните за коледната маса се задържат на съвсем същите равнища като предходната година с помощта на засиленото оповестяване на промоционални оферти, споделиха от Асоциацията на супермаркетите.

Значително по-скъпо е месото – с растеж сред 15- 25%, откри обаче предпразничното наблюдаване на Обсерваторията по цените към комерсиалното министерство в 91 търговски обекта за месо в цялата страна.

Цените на зеленчуците са " приемливи ", сподели земеделският министър Костас Кадис по време на обиколка на супермаркети в Никозия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР